Renault Fluence Z.E. / Kangoo Z.E. tuning

Lista modificari posibile/realizate:

 1. Swap de motorizare/powertrain de pe Renault ZOE. Beneficii:
  • Viteza de incarcare a crescut de 7 ori cu noul incarcator trifazat de 22kW (il putem configura pana la 43kW - netestat pe termen lung :D )renault fluence ze charging 20kw
  • Upgrade mufa de incarcare la Type 2.
  • Putere crescuta la 80kW.
 2. Upgrade baterii < 50kWh, 400V:
  • Modificam cutii OEM sau construim de la 0 cutii ptr noile module de baterii.renault fluence ze 40kwh battery pack from nissan leaf ze1
  • Modulele de baterii provin de pe alte VE, spre ex: pack intreg de Nissan Leaf (30 sau 40kWh), 1/2 pack de Tesla Model S (40kWh), pack intreg de MG5 (51 sau 61kWh), etc (sunt prea multe combinatiile posibile pentru a fi enumerate).
  • Montam BMS-ul nostru custom/programabil care integreaza 100% noua baterie pe masina. Ceasurile de bord, applicatia CAN ZE - perfect functionale.can ze app cells after upgrade

Nissan E-NV200 cu baterie de VW ID3 82kWh

Asta a fost unul din cele mai lungi proiecte ca timp de executie. 3 luni pline, fara weekend-uri si cu program prelungit. A fost un proiect complicat si din punct de vedere mecanic.

nissan env200 arrival

E-NV200 e o dubitsa cu o masa maxima autorizata de 2,250 kg si poate parea ca loc sub ea avem berechet. Dar e mai complicat decat pare la prima vedere. Sub podea sunt multe solutii adoptate de inginerii de la Nissan care par ciudate si menite sa diminueze spatiul utilizabil ptr baterii.

nissan env200 arrival 2

Tinand cont de aceste aspecte, 82kWh au fost montati in 2 cutii ptr baterii. Prima fiind cea originala dar modificata mecanic ca sa poata incorpora 10 din cele 12 module (6.85kWh fiecare) de pe VW ID3. Constructia cutiei ptr 2 x module de ID3 a durat cat modificarea cutiei originale OEM de Nissan: 1 luna si jumatate. De ce? Ptr ca indiferent de cat de mica sau mare este o baterie, trebuie sa asiguri urmatoarele:

a) intrerupator de mentenanta

b) fuzibil

c) sistem de ventilare/racire

d) conector HV

e) conector LV/BMS

De aceea, fie construim o cutie de baterii ptr 2 module, fie ptr 10, timpul ptr a amplasa componentele de mai sus este aproximativ acelasi.

 

Ca sa nu insiram mai multe cuvinte, va invitam sa vizitati pagina noastra de facebook, ptr a viziona pozele din cadrul acestui proiect. Click sus in stanga ecranului.